Saturday, July 16, 2011

Awan Nano Menang Lagu Terbaik APM2011

Lagu Awan Nano nyanyian Hafiz memenangi dua anugerah di APM2011.

PETALING JAYA: Lagu nyanyian Hafiz AF7, Awan Nano dinobatkan sebagai Lagu Terbaik dan Lagu Terbaik Malaysia di Anugerah Planet Muzik (APM) 2011 di Max Pavillion Singapore Expo, Singapura, malam Sabtu.

Selain itu, majlis tersebut turut menyaksikan kemenangan daripada artis Singapura iaitu Hady Mirza yang membolot tiga anugerah iaitu Artis Singapura Paling Popular, Lagu Singapura Paling Popular dan Lagu Serantau Paling Popular menerusi lagu Angkasa.

Artis tempatan lain yang turut mengungguli anugerah masing-masing adalah Faizal Tahir yang merangkul kategori Artis Lelaki Terbaik.

Sementara Dayang Nurfaizah dengan pasangan duetnya iaitu penyanyi dari Indonesia, Marcell memenangi kategori Kolaborasi Terbaik menerusi lagu Sayang.

Biarpun tewas menerusi kategori Kolaborasi Terbaik, Datuk Siti Nurhaliza masih mampu tersenyum lebar dengan kemenangannya buat kali ke-10 sebagai Artis Serantau Paling Popular.

Dalam pada itu, lagu yang sedang popular di corong radio iaitu Kalau Berpacaran nyanyian Ana Raffali, Sohaimi Meor Hassan dan Altimet merangkul kategori Vokal Terbaik (Duo/Kumpulan Baru).

Gabungan tiga suara hebat iaitu Jaclyn Victor, Ning Baizura dan Shila Amzah juga membawa tuah kepada mereka apabila dinobatkan sebagai Duo/Kumpulan Terbaik menerusi album 3 Suara.

Buat pertama kalinya, penyanyi baru meningkat naik iaitu Amanda Imani memenangi kategori Vokal Terbaik (Artis Baru Wanita) menerusi lagu Selamilah Cinta.

Anugerah yang memberi pengiktirafan kepada penggiat muzik dari tiga buah negara, Singapura, Malaysia dan Indonesia itu dianjurkan oleh Mediacorp dan Beyond Events dengan kerjasama Astro Ria, sebagai penyiar rasmi di Malaysia.

Majlis tersebut dihoskan oleh pelakon dan pengacara Didie Alias bergandingan dengan dua pengacara Singapura, Fizo O dan Adi Rahman.

Source : www.mstar.com.my

3 comments:

Cik Rose Cute said...

Tahniah Hafiz.....Memang tengok malam tadi...

http://hairuliza-anakku.blogspot.com/

ciK LyndaWawa igUana said...

congrates hafiz! awan nano..terbaekkk..=]

Hafiz.AF7 Official Fan Club said...

thanx for all ur support Cik Rose and Cik Lynda.....
proud of Hafiz's achievement so far kan..... :)

Related Posts with Thumbnails