Friday, June 1, 2012

Hafiz Suip Juara Galaksi Mania Pertama

Juara Akademi Fantasia musim ketujuh (AF7), Hafiz mendapat undian 28 peratus, telah menjadi pilihan para pengundi untuk ditabalkan sebagai juara Mania yang pertama dalam Konsert Akhir Mania yang berlangsung secara langsung dari Dewan Sri Putra, Bukit Jalil, 19 Mei 2012. Wow, semakin bergaya kemenangan Hafiz kali ini.


Hafiz, atau nama sebenarnya Hafiz Suip, 22, turut merangkul gelaran Superstar Mania sekaligus menewaskan 4 finalis lain dalam konsert yang bersiaran secara langsung dari Dewan Sri Putra Bukit Jalil itu. Kemenangan Hafiz telah diumumkan oleh hos Mania, Aznil Hj Nawawi.

Dengan kemenangan ini, Hafiz telah berjaya merangkul wang tunai RM500,000 beserta trofi Mania manakala produser yang bertanggungjawab mendidiknya, Ahmad Dhani pula telah menerima hadiah wang tunai RM300,000.

Sementara itu, Stacy mendapat tempat kedua dengan mengumpulkan undian sebanyak 22 peratus menerima wang tunai sebanyak RM200,000. Manakala Jaclyn Victor di tempat ketiga, hasil undian sebanyak 22 peratus, memperolehi wang tunai sebanyak RM100,000.

NOTA : Murah betul rezeki Hafiz sekarang ini, tahniah dari blog ini pada beliau yang semakin menyerlah bakatnya. Harapan beliau tidak mudah lupa diri bila sudah semakin terkenal sekarang ini. Banyak duit tu, dekat setengah juta RM? Nak buat apa la agaknya duit tu lepas ni ye? Kalau kena pelaburannya, tak payah susah-susah menyanyi dah lepas nih :)

Source : http://blogr.my

No comments:

Related Posts with Thumbnails